luni, octombrie 04, 2010

La inceput a fost cuvantul

Ma feresc sa arunc cu cuvinte si sa degenereze o neintelegere in cearta cu strigaturi. Nu pentru ca nu as putea, cred ca nu exista om care sa nu gaseasca resurse sa arunce in fata lucruri care ranesc. Pot, dar mi-e frica. Mi-e frica sa nu pot sterge apoi fiecare cuvant, fiecare sunet, fiecare durere si fiecare crestatura de pe inima celuilalt. Gandul ca or sa fie acolo nu-mi da pace.

Si mi-e la fel de frica de situatia in care nu pot sa sterg nici propriile-mi rani din suflet. Si cand in final reusesc sa gasesc un unguent miraculos care le vindeca, raman in memorie, si nu pot sa uit ca omul ala, chiar daca a spus ceva cand mintea i-a fost intunecata, a simtit si m-a ranit. Pentru ca ala a fost poate un moment de sinceritate, poate ala a fost adevaratul el, poate alea au fost adevaratele sentimente.

Fug de cuvinte aruncate, pentru ca ma gandesc ca si ceilalti cred la fel cand sunt raniti, si nu as vrea sa nu am ocazia sa spun ca imi pare rau.

Asa ca evit pe cat pot o situatie conflictuala acasa, pentru ca la inceput a fost cuvantul.

Un comentariu:

 1. Frumos spus, de preferat dar intotdeauna, fara exceptie, greu de realizat... Pentru ca aproape de fiecare data "spiritul nostru de competitie" ne face sa vrem sa demonstram ca macar noi stim mai mult, simtim mai mult, suferim mai mult sau putem mai mult decat persoana din fata noastra... Si asta ne transforma in mici ticalosi care arunca cuvinte in asteptarea unei reactii... Poate asta e si bine uneori, pentru ca nu cred ca numai mie mi s-a intamplat macar o data sa nu vreau sa spun ca-mi pare rau...

  Emily Dickinson scria apropo de asta, acum mai bine de o suta de ani:

  "A word is dead
  When it is said,
  Some say.
  I say it just
  Begins to live
  That day."

  Gabriel.

  RăspundețiȘtergere